23 Şubat 2015 Pazartesi

Nohutlu Etli Kuru Bamya Çorbası (Yemeği)

1 ip kuru bamya
200 gr çok minik hazırlanmış kuşbaşı et
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası (miktarı azaltabilirsiniz)
1 /2 bardağı haşlanmış nohut
1 adet limonun suyu veya limon tuzu
Tuz, zeytinyağı,karabiber, kırmızı biber
1- Bamyaları önce kuru bir bezin içinde yada kevgirde elinizle ovalayın,tüyleri gitsin,az tuz ve 1 limon sıkmış olduğunuz 1 litre (4 bardak civarı)kaynayan suda haşlayın.
2- Güveç (Döküm tencere)ocağa koyun, etleri kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin,gerekirse su ekleyin,doğramış olduğunuz soğanları ekleyin etle beraber biraz pişirin.
salçaları ve yağı ekleyip hafif çevirin.
 Bamyaları ve nohudu,limon suyunu veya limon tuzunu da ekleyin.Güvecin içine en son kaynamış suyunun ekleyip kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok: