7 Mart 2015 Cumartesi

Domatesli Susuz Pilav



Bu tarifin aslı Ortadoğu ve Osmanlı mutfağı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Ödüllü Şef Yunus Emre Akkor 'a ait ,orijinal tarifte pirinç kullanılmıştı,ben pirinç yerine bulgur kullandım
Malzemeler;
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 diş sarımsak
1 kg yaz domatesi konservesi
1/4 bağ roka
1/4 bağ dereotu
1/4 bağ maydanoz
4 adet yeşil soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
 Yapılışı; 
Domatesleri ve sarımsakları zeytinyağında kavurarak çok hafif soteleyin. Domatesler sulanmaya başlayınca bulguru , tuzu ve karabiberi ilave edin ve sık sık karıştırarak 20 dakika pişirin.
 Tüm yeşillikleri ince ince kıyın ve hazır olan pilava karıştırıp bir kaç dakika demlendirip servis edin.

Hiç yorum yok: