13 Mart 2015 Cuma

Pancar Turşusu

Malzeme:
6 adet orta boy pancar
5-6 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 çorba kaşığı silme kaya tuzu
Yapılışı
Pancar Turşusu 
 Pancarların kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ilave edin, 3-4 dakika kaynatın.
 Haşlanan pancarları süzüp ılınmaları için kenara alın. Pancar suyunu dökmeyin.
 Kavanoza sirke ve 1 çorba kaşığı kaya tuzu alıp karıştırın. Pancarları ve sarımsakları ekleyin. Kavanoz dolana kadar, haşladığınız pancar suyundan ilave edip kapağını kapatın.
 Loş, güneş almayan, serin bir ortamda 1 hafta bekletin. Kapağını açtıktan sonra buzdolabına saklayın.

Hiç yorum yok: