26 Mayıs 2015 Salı

Yumurta Lapası ( Mıkla )

Çok eski tarihçesi olan çok hafif , lezzetli yapımı çok basit olan  bir yemektir.Bu tarifi hem sıcak,hem soğuk olarak tüketebilirsiniz.Eğer sıcak olarak tükettiğiniz ise kalanı dolapta bekletip yerseniz,tadına doyamazsınız.


Yapılışı;

6 yumurta

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

1 diş sarımsak

1 Kase ev yapımı yoğurt

Kaya tuzu

Karabiber

Sarımsağı tuzla ezin,yoğurda ekleyin,bir kaç dakika çırpın.Zeytinyağını bir tavaya koyun,yumurtaları kırın,Ocağın altını açın,ara sıra karıştırarak pişirin.Hazır olan yumurtayı biraz soğutup yağıyla birlikte yoğurda karıştırın.Üzerine karabiberi serpip servis yapın,isterseniz soğuk olarakda servis yapabilirsiniz,İsterseniz başka baharatlarda ekleyebilirsiniz,zevkinize göre ,afiyet olsun.

Hiç yorum yok: