5 Kasım 2014 Çarşamba

Akdeniz usulü yeşil mercimek

Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek,
3 adet domates,
1 adet iri kuru soğan,
4 diş sarımsak,
1 adet defne yaprağı,
2 adet çarliston biber,
2 adet kırmızı etli biber,
1 tane çok küçük havuç
5-6 sap taze nane,
2 yemek kaşığı sirke, 
1 adet kırmızı acı biber (arzuya göre).
tuz, taze çekilmiş karabiber,
Hazırlanışı:
Mercimekleri 5-6 saat önce bol su içinde ıslatın. Suyunu süzün ve yıkayın.
Soğanı, sarımsağı, biberleri ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Havucu rendeleyin.
Sıcak tencereye 2 kaşık zeytinyağı ekleyin içine sırasıyla soğanları, biberleri ve havucu ekleyin toplam da iki-üç dakika kadar soteleyin.
Ardından mercimekleri ekleyin, domatesini ve defne yaprağını ilave edin mercimeklerin biraz üstüne çıkacak kadar soğuk su ve sirkeyi ilave edin.
Kaynamaya başlayınca altını kısın, arada suyuna bakın gerekirse yeteri kadar ekleyin. Pişmesine yakın tuz ve karabiberini ekleyin.
Servis ederken taze nane yapraklarını incecik doğrayın içine karıştırın. Yerken biraz sirke ilave ederseniz çok daha lezzetli olur.
Yanında karışık yeşil salata, bulgur pilavı ve biraz yoğurtla servis etmenizi tavsiye ederim.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK